TEST INTOLERANCIJE NA HRANU Banja Luka

Da li ste nekada pomislili da se određene namirnice i suviše često nalaze na Vašem jelovniku?

Da li su te namirnice baš pravi izbor za Vas? Da li nam daju potrebnu energiju i da li u njima istinski uživa Vaše telo?
Ili nam baš ta omiljena hrana i najviše šteti, čini nas umornim, neraspoloženim, osećamo pad životne energije, a vremenom može dovesti i do ozbiljnijih zdravstvenih problema?

Postoji jaka veza između toga čime se hranimo i kako se osećamo. U dalekoj prošlosti naše telo je moglo da prepozna koja vrsta hrane je u skladu sa našim metabolizmom i sa našim genetskim sastavom …
Međutim, danas smo tu sposobnost izgubili jer je naše telo od samog rođenja opterećeno hranom sa različitim dodacima, aditivima, konzervansima, emulgatorima koji je čine neodoljivo privlačnom ali u isto vreme čine i najveću štetu našem organizmu, tako da smo se vremenom jako odaljili od prirode i sposobnosti prirodnog odabira ili izbegavanja neke hrane…

Određena vrsta hrane može biti neprimerena za dobro funkcionisanje organizma i vremenom dovesti do opterećenja i razvoja intolerancije, iz tog razloga je neophodno da se svako podvrgne pomenutom testu.

U centru za nutricionizam dr Slavice Nike testiranje vršimo na najsavremenijem njemačkom aparatu kvantne medicine – Bicom,Regumed.
Na osnovu individualne analize podataka dobijenih od svakog klijenta i rezultata testa intolerancije na hranu daje se preporuka o režimu ishrane kao i obavezna kontrola nakon 1-2  meseca – što znači da rezultati dobijeni prilikom prvog testiranja mogu biti korigovani, ukoliko se u periodu od jedan do dva meseca pridržavamo datih saveta vezano za izbegavanje određenih namirnica.
Odmaranjem organizma omogućavamo mu da iste namirnice može da prihvati nakon pauze.

Iz tog razloga je bitno shvatiti značaj testiranja intolerancije na hranu, i indivindualnog pristupa u određivanju namirnica koje našem telu odgovaraju.
Isključivanjem hrane koje naše telo ne toleriše, u više od dve trećine slučajeva dolazi do poboljšanja zdravstvenih tegoba.
Najčešće su to ne-alergijske promene na koži, problem sa želudcem, probavom, zatvor, nadimanje, glavobolje, pa čak i problem sa krvnim pritiskom.

Pored navedenog, test intolerancije je obavezan dio programa mršavljenja i svih detoks programa koji se rade u našem centru.